Hogyan készültek a kártyák?

A kártyák hosszú-hosszú hónapokig készültek. A kártyákon szereplő témákat az alapján válogattam össze, hogy melyek azok a kérdések, amelyek tapasztalataim szerint leginkább összefüggnek az önbizalommal, az önértékeléssel. Mind a 12 téma esetén egyedileg terveztem meg, hogy mi az a mozzanat, az az élethelyzet, ami leginkább megragadja az adott téma lényegét, és a témán belül mi az az öt pillanatkép, ami leginkább kifejezi az emberi viselkedés különböző árnyalatait.

Aprólékosan megterveztem, hogy pontosan mi legyen az egyes kártyákon: a figurák milyen szögből, milyen környezetben, milyen mozdulat közben látszódjanak. Külön hangsúlyt fektettem arra is, hogy az életképekhez kapcsolódó érzelmeket is végiggondoljam, hiszen ezek adják a képek igazi erejét.

Nagyon fontos volt számomra, hogy aki kezébe veszi a kártyákat, azonnal átérezze azt az érzést, amit a figurák a képeken átélnek. Ehhez elengedhetetlen volt az olyan részletek meghatározása is, mint a kártyák eleven, vidám színvilága, vagy kedves, játékos hangulata. Az volt a célom, hogy a kártyák önmagukért beszéljenek, és azokat akár a felnőttek, akár a gyerekek örömmel használják majd. Végül a megálmodott képekről részletes szöveges leírást készítettem.